Zöldben, egészségesen, a Previben!

Április 25-én csütörtökön, a Prevenciós Központ Tüzér utcai parkjában megrendezett első rendezvényével elstartolt a 2024. évi Lakóközösségi Napok rendezvénysorozat, amely idei programjain a „Zöldben, egészségesen!” mottóval várja a kerület különböző városrészeiben élő polgárokat.

 

A kitűnő időnek, és a sokszínű közreműködői körnek köszönhetően ezúttal is több száz érdeklődő fogadta el a rendezők meghívását, akik a különböző szórakoztató, információs és rekreációs lehetőségek mellett találkozhattak Hiszékeny Dezső egyéni országgyűlési képviselővel, dr. Tóth József polgármesterrel, Holopné Schramek Kornélia, Csiga Gergely és dr. Puchner Gábor alpolgármesterekkel, a képviselő-testület több tagjával, valamint az önkormányzati intézmények vezetőivel és munkatársaikkal.

 

A legkisebbek gondtalan időtöltéséről a korlátlan alkalommal megmászható ugrálóvár, arcfestés és lufibohóc, a sokféle tréfás feladvány megoldásával elnyerhető és ezerféle ajándéktárgyra, valamint pattogatott kukoricára váltható tallérgyűjtés, kézműves és ügyességi foglalkozások gondoskodtak.

 

A program felnőtt korú látogatói a korábbi években megszokott szolgáltatások mellett új pavilonnal is találkozhattak: a Pszichomegálló szakemberei készségesen álltak a látogatók rendelkezésére a különféle szorongásos, stresszes, és más pszichés állapotok okainak feltárására, következményeik enyhítésére vonatkozó ajánlásaikkal, javaslataikkal. Ezúttal is sok volt az érdeklődő a Vöröskereszt Fővárosi Szervezetének sátránál, ahol a jelentkezők a vérnyomásmérést, vércukor-, és koleszterin szint ellenőrzést követően megbeszélhették egészségügyi problémáikat a szervezet tapasztalt munkatársaival.

 

Nagy sikert aratott a több kiló kolbász, burgonya, hagyma, és más alapanyagok felhasználásával, két hatalmas bográcsban elkészített paprikás krumpli, amely kétszáz adag kiporciózására és jóízű elfogyasztására adott lehetőséget a Lakóközösségi Nap vendégeinek.

 

A korábbi évek rendezvényeihez hasonlóan ezúttal is népszerűnek bizonyult a Helyi ügyek sátra, ahol a Randevú a biztonsággal című önkormányzati projekt keretében az önkormányzat, a BRFK XIII. Kerületi Rendőrkapitányság, a kerületi közterület-felügyelet és az Angyalföld Polgárőr Szervezet munkatársai várták és fogadták a helyi közrenddel, közbiztonsággal kapcsolatos észrevételeket, javaslatokat, és válaszoltak a személy-, és vagyonvédelemmel kapcsolatban hozzájuk intézett kérdésekre.

 

A felnőttek eszmecseréje közben a gyerekek közlekedésbiztonsági tárgyú színező lapokkal, és a korosztályuknak megfelelő, a személyes biztonságukkal kapcsolatos ajánlásokkal tölthették az időt, különböző hasznos holmikkal gazdagodva a hozzájuk intézett kérdések megválaszolásáért. Az esemény programját a sokféle kikapcsolódási lehetőség között Maminbaba torna, látványos labdazsonglőr produkció, és a Prevenciós Központ Stúdiójának szerencsekerék és össztánc-programja tette még élményszerűbbé.

 

Képriportunk a 2024. évi Lakóközösségi Napok nyitó rendezvényének legemlékezetesebb pillanatait örökítette meg. Tekintse meg galériánkat!

 

 

Képgaléria