Budapest 100: azok a ’70-es évek..!

Május 11-én, a Budapest 100 program megrendezésének napján egymást érték kerületünkben a különböző környezettudatos és szabadidős programok. Az események sorozatához a Prevenciós Központ is hozzájárult, csatlakozva a Budapest 100 immár hagyományos projektjén belül megvalósított ’70-es évek című kezdeményezéshez.

 

 

 

A nap programja faültetéssel indult. A Futár parkban dr. Tóth József polgármester dr. Puchner Gábor és Csiga Gergely alpolgármesterekkel három cseresznyefát ültetett a Fák napja alkalmából, és az egyik csemetét májushoz illően feldíszítették a kerület piros-kék színeit viselő szalagokkal is.

 

 

 

Néhány perccel a faültetést követően, délelőtt 10.00 órakor két rendezvény is megnyitotta kapuit a kikapcsolódási lehetőséget kereső kerületi lakosok előtt: a Prevenciós Központ Tüzér utcai parkjában családi napra, az épület aulájában a Previ épületének történetét bemutató helyismereti kiállításra várták a látogatókat. Az eredetileg iskolaként funkcionáló épület létrejöttének körülményeit, eredeti tervrajzait, és a funkcióváltással párhuzamosan bekövetkezett korszerűsítés lépéseit bemutató fotók és dokumentumok sok érdeklődőt vonzottak, miközben az intézmény parkjában javában készült a pattogatott kukorica és a többféle ízesítésű felhőcukor, izgalmas csaták bonyolódtak a csocsón, sorra készültek a csillámtetkók és a gyerekek keze alól kikerülő kézműves produkciók.

 

 

 

A Previ Stúdió csapata ezúttal is kitett magáért. Az eleinte kissé bátortalan, majd egyre felszabadultabb gyermeksereg fáradhatatlanul ropta a táncot, együtt énekelve a slágerek előadóival, majd különböző ajándéktárgyakat zsákmányolva a szerencsekerék pörgetésével kiválasztott kérdések helyes megválaszolásáért.

 

 

 

A Previ munkatársainak köszönhetően ezen a napon sem lehetett unatkozni, a sokszínű és vidám programban mindenki megtalálhatta a leginkább kedvére való kikapcsolódási formát. A délután 14.00 óráig tartó családi nap jó választásnak bizonyulhatott azok számára is, akik egy kis beszélgetés, az ismerősökkel való találkozás kedvéért keresték fel a Tüzér utcai intézmény rendezvényét. A nap folyamán meglátogatta az eseményt dr. Tóth József polgármester, a képviselő testület több tagja, és az önkormányzati intézmények számos munkatársa is.

 

 

 

 

A Previ rendezvényével egyidejűleg, az Angyalföldi Sport Központ Rozsnyai utcai komplexumában családi sport-, és életmódnap hívogatta a kikapcsolódásra és egy kis mozgásra vágyó családokat.

 

 

 

Képeink a 2024. évi Budapest 100 program szombati, XIII. kerületi rendezvényeinek emlékezetes pillanatait idézik. Tekintse meg galériánkat!

 

Képgaléria