Bringás reggelivel az élhetőbb környezetért

A szeptember 16-án megrendezett Családi Mobilitási Napot követően 19-én kedden Bringás reggelivel folytatódott az Európai Mobilitási Hét XIII. kerületi programja. Az akció közreműködői  reggel hét és kilenc óra között összesen öt helyszínen várták a környezettudatos járművekkel közlekedő embereket: a Jászai Mari téren, a Lehel Csarnok Élelmiszerkereskedelmi központnál, a Duna teraszon, a Szegedi úti Szakorvosi Rendelőintézet előtt és a Röppentyű utca – Rákos patak találkozásánál, a futókör mellett.

A Magyar Kerékpáros Klub együttműködésével megszervezett, hagyományos Bringás reggeli standjainál a Prevenciós Központ, az Egyesített Óvoda és a Szociális Szolgáltató Központ munkatársai mellett a XIII. Kerületi Lokálpatrióták Egyesülete, az Angyalföld Polgárőr Egyesület és a Balassi Bálint Bajtársi Egyesület aktivistái fogadták a kerékpárral, triciklivel, rollerrel érkező, a legkülönbözőbb korosztályokhoz tartozó gyermekeket, fiatalokat, felnőtt és időskorú kerületi lakosokat, akiket ásványvízzel, müzli szeletekkel, csokoládéval és ivólevekkel vendégeltek meg.

Az elmúlt évek hasonló rendezvényein szerzett tapasztalatok fényében elmondható, hogy városrészünkben érezhetően megnövekedett a környezettudatos módon közlekedő emberek aránya. A kétórás akció ideje alatt több száz kerékpárral, rollerrel közlekedő ember állt meg egy kis felfrissülésre, de sokan voltak, akik a kínálást elhárítva egy-egy mosoly, vagy egy jó szó kedvéért lassítottak tempójukon. Ezúttal az ég is kegyes volt a Bringás reggeli résztvevőihez: az akció elkezdésének időpontjában fekete felhők gyülekeztek ugyan az égen, de a fenyegető látvány csak kilenc óra előtt pár perccel változott előbb gyenge, majd mind erősebb esővé.

A mobilitási hét programja nem ért véget a Bringás reggelivel, a kerületi események sorát a szeptember 22-én pénteken, a Gergely Győző utcában megrendezésre kerülő egész napos Autómentes Nap zárja majd.

Tekintse meg galériánkat!

 

Képgaléria