Családi Mobilitási Nap a mozgás jegyében

Budapest Főváros XIII. Kerületi Önkormányzat és intézményei ebben az esztendőben különösen gazdag programmal készültek a szeptember 16-22. között, Magyarország részvételével immár a tizennyolcadik alkalommal megrendezett Európai Mobilitási Hétre. A kerületi rendezvények sorát a 16-án szombaton, az Angyalföldi Sportközpont Rozsnyai utcai komplexumában lezajlott Családi Mobilitási Nap nyitotta meg.

 

A program megszervezésében és lebonyolításában közreműködő Prevenciós Központ, és az Egyesített Óvoda munkatársai mindent elkövettek annak érdekében, hogy ez a családi program sokáig emlékezetes maradjon mindazoknak, akik a meghívásnak eleget téve szombat délelőttjüket a Rozsnyai utcában töltötték. Az intézmény tornatermében hatalmas méretű ugráló-, mászó-, és csúszda légvárak fogadták az érkező gyerekeket, akik közül sokan nem tudtak betelni a ritkán kínálkozó izgalmas szórakoztató eszközökkel.

 

A terem kínálatát a biliárd és a labdarúgás szabályainak elegyéből összeállított speciális focipálya, hatalmas csócsó asztal, és különböző ügyességi játékok tették teljessé. A műfüves labdarúgó játéktéren további szórakozási lehetőségek várták a családokat. Célba dobás, csillámtetoválás, arcfestés és különböző akadálypályák mellett a Previ Stúdió csapata gondoskodott arról, hogy minden egyes perc újabb élményekkel gazdagítsa a gyerekeket és szüleiket.

 

A kitűnő hangulatot tovább fokozta a népszerű Alma együttes fellépése: a zenekar közkedvelt számait a Családi Mobilitási Nap résztvevői együtt énekelték a muzsikusokkal, akik előadás közben maguk is táncra perdültek a vérpezsdítő dallamokra. A különféle ügyességi játékok és a Previ Stúdió össztáncának résztvevői természetesen ezúttal is csemegékre és más ajándékokra váltható tallérokkal gazdagodhattak, akár több alkalommal is. Aki résen volt, most megtalálhatta a szerencséjét!

 

A rendezvény egész ideje alatt lehetőségük volt a résztvevőknek az Európai Kiváló Kormányzás pályázat kérdőívének kitöltésére, amellyel a helyi önkormányzat megválasztásának és munkájának demokratizmusáról, átláthatóságáról, szakmaiságáról alkothattak véleményt. Említést érdemel, hogy a kérdőív kitöltésére szeptember 30-ig van lehetőség, elérhetősége megtalálható az önkormányzat honlapján (https://www.budapest13.hu/).

 

Az Európai Mobilitási Hét kerületi rendezvénysorozata szeptember 19-én öt kerületi helyszínen Bringás reggelivel folytatódik, 22-én pénteken pedig a Gergely Győző utcában Autómentes Napi rendezvény zárja.

 

Tekintse meg galériánkat!

 

Képgaléria