Egy esős vasárnap…

Nem volt kegyes az időjárás a 2023. év utolsó  közterületi önkormányzati programjának szervezőihez és közönségéhez. A várva várt Szent Mihály Napi Búcsú reggelén, szeptember 24-én kitartó esőre ébredtek a városrész lakói, és a mostoha körülmények a rendezvény egész ideje alatt, egészen a késő délutáni órákig megmaradtak.

A bőséges csapadék arra kényszerítette a rendezőket, hogy előbb egy órával elhalasszák a reggel nyolc órai kezdettel meghirdetett főzőverseny startját, majd kilenc órakor bejelentették, hogy a verseny lemondása mellett döntöttek. Bár a csapatok túlnyomó többsége lemondott tervezett főztjének elkészítéséről, a XIII. Kerületi Lokálpatrióták Egyesületének  aktivistái, megerősítve az Angyalföld Polgárőr Szervezet és a Balassi Bálint Bajtársi Egyesület tagjaival, a közterület-felügyelet csapata és az önkormányzat IMFK szervezetének munkatársai dacolva a körülményekkel belobbantották az üstök és bográcsok alá helyezett gáz-zsámolyokat.

A fúvószenekar nyitó műsorát követő órákban a folyamatos eső ellenére lassan benépesült a Babér utcai Szent Mihály templom környezete, kisebb sorok alakultak ki a lacikonyhák és a búcsúban elengedhetetlen ajándéktárgyakat kínáló árusok standjai előtt, és néhány perces várakozásra kényszerültek azok a látogatók is, akik kifejezetten a kétbodonyi hagyományőrző szilvás gombócért vették elő az esernyőjüket.

A nap krónikájához tartozik, hogy a kellemetlen idő egyáltalán nem zavarta a hagyományos nemzetközi tűzoltóverseny résztvevőit, akik ezúttal is színes és izgalmas feladatok végrehajtásával bizonyították magas színvonalú szakmai felkészültségüket.

Az önkormányzat és a BRFK XIII. Kerületi Rendőrkapitányság sátránál a városrész közrendjével, közbiztonságával kapcsolatos vélemények, javaslatok megfogalmazása mellett ezúttal is kifejezhették véleményüket a kerület lakosai az önkormányzat munka demokratizmusáról, fontosabb jellemzőiről. Az Európai Kiváló Kormányzás védjegy újabb elnyerése céljából folytatott közvélemény kutatás kérdőívét sokan töltötték ki a helyszínen, mások pedig a projekt QR kódjának okos telefonnal  történő beolvasásával biztosították részvételüket a véleményformálók csapatában.

A bőséges csapadék ellenére a rendezvény szervezői a főzőversenytől eltekintve tartották magukat az előre meghirdetett programhoz, így egyetlen látogatónak sem kellett csalódottan távoznia a 2023. évi Szent Mihály napi búcsúból.

Tekintse meg galériánkat!

 

Képgaléria