Értékes elismerést kaptunk a TÖOSZ pályázatán

A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége november 20-án megrendezett ünnepélyes konferenciájának keretében, a Belügyminisztérium Márvány Aulájában adták át a 2023. Évi Legjobb Önkormányzati Gyakorlatok Program címmel meghirdetett pályázat nyertes pályaműveiért odaítélt elismeréseket. A Prevenciós Központ, "Érdekel? Van választásod merre indulsz!” című, a legjobb gyakorlatok egyikének bizonyult  pályázatával nyerte el a TÖOSZ  elismerő oklevelét.

A Legjobb Önkormányzati Gyakorlatok Programja pályázatot a Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) az Európa Tanács Helyi és Regionális Demokrácia Szakértői Központja együttműködésével hirdeti meg 2008-tól folyamatosan. A pályázati eljárásban 2023-ban a TÖOSZ mellett részt vett a Kisvárosok Szövetsége, a Magyar Faluszövetség, a Magyar Önkormányzatok Szövetsége, a Belügyminisztérium, a Nemzeti Művelődési Intézet, a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács, a Biztonságos és Élhető Városokért Egyesület, a Homo Oecologicus Alapítvány, az Országos Polgárőr Szövetség.

 

A Prevenciós Központ mellett elismerő díjban részesültek a  Szociális Szolgáltató Központ a "Szépkorúak testvérvárosi Sportjátéka”, valamint az Egyesített Óvoda „KerekKocka, azaz lehetünk eltérőek, mégis Mi vagyunk!" című pályázatai is. Kerületünk önkormányzata az eseményen vehette át második alkalommal az Európai Kiváló Kormányzás Védjegy használatára jogosító tanúsítványt, amelynek odaítélésében döntő szerepet játszik a helyi lakosság véleménye, értékelése.

Az eseményen részt vett és köszöntőt mondott Schmidt Jenő, a TÖOSZ elnöke, dr. Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes,Daniel Popescu, az Európa Tanács Demokratikus Kormányzás részlegvezetője, dr. Dukai Miklós, a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára, valamint Szabó Gellért, a Magyar Faluszövetség elnöke, Szentkirály polgármestere. A konferencián előadást tartott Iványiné Szabó Andrea, Belügyminisztérium Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács Titkárság Stratégiai Főosztályának vezetője.

 

Képgaléria