Viharos búcsúzás…

A hosszan tartó nyári időjárást követően meg-megújuló esőcseppekkel és orkánszerű széllel búcsúzott 2023 nyara a Lakóközösségi Napok rendezvénysorozattól. A program hatodik, egyben utolsó állomására szeptember 14-én, a Duna teraszon került sor, ám a mostoha meteorológiai körülmények miatt mégsem lehet okunk panaszra. Miközben néhány száz méterrel távolabb, a Tüzér utcában igazi felhőszakadást élhettek át az arra járók, a Lakóközösségi Nap publikumát inkább csak ijesztgette a szeszélyessé vált, az ősz szigorúbb arcát mutató időjárás.

A népszerű önkormányzati program szervezői és közreműködői ezúttal is kitettek magukért, ugyanolyan lelkesedéssel, és a kikapcsolódási, szórakozási lehetőségek olyan bőséges kínálatával várták a Kárpát utcai lakótelep lakosait, mint a legmelegebb nyári napokon. Nem rajtuk múlott, hogy az újra meg újra eleredő, majd elálló eső és a lankadatlan szélvihar lökései láthatóan kedvét szegték a program potenciális közönségének.

A gyerekekre ezúttal is ugráló vár, és sokféle, ajándék tallérokkal jutalmazott játék várt, a célba dobástól a különféle ügyességi és kézműves feladványokig, jutalmuk pedig a Prevenciós Központ sátrainál frissen pattogatott kukoricában, ezernyi plüss állatkában, s más ajándéktárgyakban öltött testet, mosolyt csalva a lakótelep magas épületei között üvöltő szelektől megszeppent gyermekek arcára.

Nagy forgalmat bonyolítottak az Európai Kiváló Kormányzás védjegy elnyerése érdekében munkálkodó aktivisták, akiknél nem csak a rendezvény látogatói, de a szervezők közül is sokan értékelték a kerületi önkormányzat munkájának demokratizmusát, átláthatóságát, szakmai jellemzőit. A pályázat kérdőívének kitöltése mindössze néhány percet vett igénybe, és meglehet, önkormányzatunk ismét elnyerheti majd a két esztendővel ezelőtt már megszerzett, rangos minősítést.

A körülményekhez képest sok érdeklődőt vonzott a civil összefogás eredményeként létrejött ZöldEb Egyesület szakembereinek pavilonja, akik a házi kedvencek tartásával kapcsolatban adtak tanácsokat az érdeklődőknek, és válaszoltak kérdéseikre. Ezúttal is érdekes és tanulságos helytörténeti játékkal várta a Lakóközösségi Nap látogatóit a XIII. Kerületi Lokálpatrióták Egyesülete, lankadatlan figyelem kísérte a Balassi Bálint Bajtársi Egyesület nosztalgia kiállítását, és számos látogatója volt a környezetvédelem ügyének népszerűsítését a lobogójára tűző civil kezdeményezés standjának is.

A rendezvénnyel lezárult a Lakóközösségi Napok 2023. évi rendezvénysorozata, amely sok felhőtlen percet, kellemes és hasznosan eltöltött órát, emlékezetes napot szerzett a kerület lakosságának. A program népszerűsége a garancia arra, hogy bár ebben az évben már nem, de a következő esztendő nyarán ismét találkozhatnak egymással a sokszínű, gazdag program szervezői, közreműködői, és a kerület közügyei iránt érdeklődő, és a közösségi kikapcsolódást és szórakozást kedvelő lakói. Tekintse meg galériánkat!

 

 

Képgaléria